Rekar

Rekar är egentligen inget ord vad jag vet. Jag tror inte att ordet finns med i Svenska Akademins Ordlista i alla fall. Men för dig som inte vet vad rekar är så kan jag upplysa dig om att rekar är en förkortning för rekommendationer. Rekar används i sammanhang om speltips. Sög att man skriver ett speltips om en match i Serie A till exempel och tror att Napoli ska vinna mot Sampdoria. Man hittar ett odds som gör att det känns statistiskt rätt att spela på Napoli och rekar då detta spelet. Om man inte hittar ett tillräckligt generöst odds så kan man inte reka spelet så klart. Det är ju i det fallet inget bra spel.

Att följa och lita på rekar

Som huvudregel gäller att alltid i slutet tänka efter eget huvud. Detta på grund av i huvudsak två olika anledningar. Den första är att om spelet inte går hem så är det lättare att smälta förlusten om man övervägde spelet noga själv. Om man inte gjort några egna överväganden så kan man, eller i alla fall jag, känna mig lite huvudlös.Den andra anledningen att innan man ryggar en rek är att den som rekar spelet kanske inte är en bra rekare. Det kan också vara så att den som rekar har ett annat uppsåt än att du som läsare ska vinna spelet. Det kan ju vara en spelkampanj av ett spelbolag som rullats ut.

Se upp för favoriter

Många som rekar spel brukar kolla sig blinda på vilka som är favoriter och inte tänka så mycket på oddsen som erbjuds. Detta är ett mycket stort misstag. Om man tar Barcelona till exempel som kanske spelar hemma mot ett dåligt lag. Då kanske du bara för 1.03 gånger pengarna på det spelet. Är det värt att spela 50 kronor på det spelet och få 51.50 kronor tillbaka om du råkar ha rätt? Du kommer vinna spelet allt som oftast men det känns ju som ett ganska ointressant spel och kanske till och med ett dåligt spel. Kolla hellre på underdogs som är undervärderade.